Balıkesir İl Başkanlığı

DEVA, YEŞİL ÇİZGİLERİNİ ANLATTI DEVA, YEŞİL ÇİZGİLERİNİ ANLATTI

05 Ağu 2022

Geçtiğimiz haziran ayında Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nı açıklayan DEVA Partisi, bu sefer Balıkesir’in Edremit İlçesinde DEVA Yeşil Çizgilerini Anlatıyor Etkinliğini gerçekleştirdi.

Genel Başkan Yardımcısı, DEVA Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Sedat Kadıoğlu, İl Başkanı Av. Kemal Aydemir, İl Başkanlar Kurulu, İlçe Başkanları ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ve yüksek bir katılımla gerçekleştirilen buluşmada söz alan Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu konuşmasında: ‘’ Dünyanın pek çok yerinde alarm zilleri çalıyor ama bu sefer ‘Dünya ölüyor’ diye çalmaya başladı. Elimizi çabuk tutmamız gerekiyor’’ dedi. Rızvanoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Çevre eğitimi zorunlu ders olacak

“Güçlü bir çevre eğitimi çocukluktan gelmek zorunda. Müfredata zorunlu ders olarak eklenmesi gerekiyor. Çocukluktan itibaren sisteme sokmamız gerekiyor.”

Kuraklıkla mücadele edeceğiz’

Kuraklık tehdidine de dikkat çekmek istiyorum Tuz Gölü’ndeki flamingo ölümlerinin görüntülerini hep beraber izledik. Tuz Gölü’nde kuraklık sebebiyle ölen flamingoların görüntülerini hatırlıyoruz. Kuraklıkla etkin bir şekilde mücadele edeceğiz. Sadece Tuz Gölü değil, Salda Gölü, Van Gölü, başka göller kuruyor. Önlem almazsak 15-20 yıl içinde su fakiri bir ülke olacağız.”

Suyu havza bazında yöneteceğiz’

“Suyu havza bazında yöneteceğiz. Farklı havzalardan birbirine transfer edilebilecek. Havzaları kirlilik durumlarına göre sınıflandıracağız. Su kaynaklarının yetersiz olduğu bölgelerde sanayi ve yerleşim alanlarına izin vermeyeceğiz.”

‘Bisikletli yaşama geçeceğiz.

Almanya’dan bir bisiklet otobanının görüntüsünü paylaşan Rızvanoğlu:

“Bisikletli yaşama geçeceğiz. Yeşil altyapı hamlesi yapacağız. Almanya’da bir bisiklet otobanı 100 kilometre. Geçit var, lambalar var, kar temizleniyor… Nasıl ki araçlar için yatırım yapıp otobanlar oluşturuyorsak, bisiklet yolları da aynı şekilde yaklaşacağız.”

‘Tüm atıkları üretime kazandırmayı amaçlıyoruz’

Ekolojik Organize Sanayi Bölgeleri kuracaklarını söyleyen Rızvanoğlu, yeniden değerlendirme anlayışını benimsediklerini de sözlerine ekledi:

“Birisinin atığı diğerinin hammaddesi olacak. Amacımız tüm atıkları üretime tekrar kazandırmak. Yeniden değerlendirme anlayışını benimsiyoruz. Gıda israfının önüne geçip ekonomiye geri kazandıracağız. Atık suları arıtarak tarımsal sulamada kullanacağız.”

‘Elektrikli araç hayali DEVA iktidarında gerçekleşecek’

“İngiltere 2030 yılı itibariyle fosil yakıtlı araç üretmeyeceğini açıkladı. Ford, Mercedes, Volvo 2040 itibariyle elektrikli araç üreteceğini açıkladı. Gideceğimiz yer elektrikli araçlar. Hayallerimiz DEVA iktidarında gerçekleşecek.”

Daha sonra söz alan İl Başkanı Av. Kemal Aydemir ise şu ifadelere yer verdi:

‘’Bugün Genel Başkan Yardımcımız Evrim Rızvanoğlu Hanımefendi ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Sedat Kadıoğlu Beyefendi’yi Körfez Bölgemizin göz bebeği Edremit İlçemizde ağırlıyor olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.’’

‘’Tabi Çevre bilinci çok yüksek bir ekibimiz ve kadrolarımız var. Partimizin açıklamış olduğu Eylem planlarından belki de en önemlilerin başında Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı gelmekte. Eğer üzerinde yaşadığımız Dünyayı yaşanabilir bir hale getiremezsek diğer bütün unsurların hiçbir kıymeti harbiyesinin olmayacağını belirtmekte fayda var. Bunun bilincinde olan bir yapımız var. Sağ olsun Kıymetli Başkanımız il il ilçe ilçe dolaşarak bütün Türkiye’de bu farkındalığın oluşması için çaba sarf ediyor.’’

‘’Parti olarak bizim yeşil çizgilerimiz var. Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planımızda yeşil çizgilerimizin hatlarını belirgin bir biçimde ortaya koyuyoruz. Eylem planımız; çağımızın en büyük küresel krizine, yani iklim krizine karşı ülkemize bir yön kazandırma çabası. Hepimiz için bir yaşam ve gezegen savunmasıdır.”

“Doğa hakları ve çevre konusunu nesiller arası adalet ilkesini esas alan bir yaklaşımla yola çıktık. Bizden sonraki nesillerin haklarını korumak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bu toprakların bizden sonraki sakinlerine yaşanabilir bir Türkiye ve dünya bırakmak istiyoruz.”

‘’Bu farkındalığın meşalesinin de ilklerin şehri Balıkesir’den yanarak Tüm Türkiye’ye ve hatta Dünya’ya yayılması umudunu taşıyor ve bugün bu etkinliğe katılan tüm doğa ve çevre dostu paydaşlarımıza şükranlarımızı sunmak istiyorum. DEVA Partisi Çevre Dostu Politikaları ile aydınlık geleceğe ışık tutmaya devam edecektir.’’

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVA BALIKESİR
  • #DEVA EDREMİT

SONRAKİ HABER

DEVA PARTİSİNE KATILIMLAR BASINDA

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

05 Ağu 2022