Balıkesir İl Başkanlığı

Deva Partisi Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir, Zağnospaşa Meydanı'nda İncelemelerde Bulundu. Deva Partisi Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir, Zağnospaşa Meydanı'nda İncelemelerde Bulundu.

09 Şub 2021

Balıkesir İl Başkanı Av. Kemal Aydemir ve beraberindeki Deva Partili üyeler, uzun süredir inşaat halinde olan Zağnos Paşa Camii Meydan Düzenlemesi Proje alanında incelemelerde bulundular.

Yaptıkları incelemeler sonrasında kendisiyle konuşma fırsatı yakaladığımız İl Başkanı Av. Kemal Aydemir, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti;

Yapımı muammaya dönen bu projenin bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.
Çünkü, meydan etrafında konuşlanmış olan esnafın durumu günden güne kötüleşmekte ve dibe doğru hızla yol almaktadır. Bizler yani bu şehrin vatandaşları, Balıkesir’e gelerek projenin yapıldığı alanı inceleyen Sayın Bakan Murat Kurum’un açıklamalarından sonra, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını daha da hızlandıracağını ve projeyi tamamlayarak bir an önce hayata geçireceğini düşünmüştük. Fakat görünen o dur ki; işler düşündüğümüz gibi gitmemektedir. Balıkesir halkı ve esnafı, günden güne bir kartopu misali büyümekte olan sorunlarla karşı karşıya kalmakta ve bu virüslü günlerde dahi çözüm üreten bir mekanizma bulamamaktan yakınmaktadır.


Zorlanan esnafın sorunları karşısında Büyükşehir Yönetiminin ne tarz bir davranış sergileyeceği, bizler de dahil olmak üzere herkes tarafından merakla beklenmektedir.

Belediye hizmetlerinde karar alma süreçlerine sivil aktörlerin katılımını önemsediklerini her fırsatta dile getiren Büyükşehir Yönetimi, görünen o dur ki; meydan projesinde herkese kulaklarını tıkamış durumdadır. Böyle olması sorunu derinleştirmektedir. Sürdürülebilir bir şehir olma hayalinden bahseden bir yönetimin, böyle bir yönetim anlayışı sergilemesi hoş değildir.

Kısacası, inşa edildiği döneme göre çok kısa bir süre içerisinde bitirilen,
İstiklal Marşı’mızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşımız döneminde
Kuvay-i Milliye ruhunu örgütlediği camii olan, Büyük Atatürk’ün tarihe geçmiş olan Balıkesir Hutbesi’ni verdiği ve bundan ötürü Kuvay-i Milliye’nin de bir simgesi haline gelmiş, Zağnos Paşa Camii çevresi Meydan Düzenlemesi Projesinin ivedilikle bitirilmesi ve Camii çevresi esnaflarına ve tabii ki Balıkesir halkına soluk aldırılması kaçınılmaz bir durum olarak karşımızda durmaktadır.

Pandemi dönemine hazırlıksız yakalanan Büyükşehir Belediyesi’nin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğine dair yapacağı açıklamaları merakla beklemekteyiz. Kendilerinin çözüm mercii olduklarını bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyor, şeffaf ve kapsayıcı olmalarını talep ediyoruz.


Her defasında üyesi olduğu uluslararası kuruluşları medya üzerinden paylaşan yönetimden, böyle bir istekte bulunmamızın da, Balıkesir’li vatandaşlar olarak hakkımız olduğunu düşünmekteyiz.


  • İLGİLİ ETİKET:
  • #ZAĞNOSPAŞA MEYDANI

SONRAKİ HABER

Deva Partisi, Balıkesir’in Kepsut ilçesine Kurucu İlçe Başkanı olarak Mustafa Kemal Mutluer'i atadı.

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

09 Şub 2021