Balıkesir İl Başkanlığı

DEVA PARTİSİ ANKARA’DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI DEVA PARTİSİ ANKARA’DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

31 Ara 2021

DEVA Partisi Balıkesir Teşkilatlarının yüksek katılımlarıyla hazır bulunduğu 1. Olağan Ankara Kongresi kelimenin tam manasıyla gövde gösterisine dönüştü.

Genel Başkan Ali Babacan’ın Kongrenin gerçekleştirildiği Atatürk Kapalı Spor Salonunu girişiyle birlikte, salonu hınca hınç dolduran DEVA Partililerin tezahüratları adeta salonu titretti. Bütün salonu dolaşan Babacan, karşılaştığı bu coşkulu atmosfer karşısında oldukça keyifliydi. Törene davetli STK ve diğer siyasi parti temsilcileri, bu atmosfer karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Basın mensuplarının da içerisinde bulunduğu belirli çevreler DEVA Partisinin çok kısa sürede bu denli yüksek katılımlı kongreleri peşi sıra gerçekleştirmesinin, iktidara hazırlık mahiyetinde bir prova olarak nitelendirdiler.

Kongrede bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Alı Babacan DEVA Partisi’nin üye sayısının 100 bini geçtiği bilgisini paylaştı. Konuşmasında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Erdoğan’ı karşılaştıran Babacan’ın gündeminde Erdoğan’ın ‘nankör’ sözleri ve rövanşizm tartışmaları vardı.

‘Özal, 2021 yılının Erdoğan’ını sopayla kovalardı’

Erdoğan’ın “Rahmetli Özal Türk lirasının onurunu kurtarmıştı. Şimdi biz de aynısını yapıyoruz” sözlerini Özal döneminde yayınlanan çeşitli gazete kupürlerini göstererek yanıtlayan Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan, lafa gelince, Özal’ı dilinden düşürmüyor. Çünkü rahmetli Özal’ın milletimizin gönlündeki yerini çok iyi biliyor ve onu ha bire istismar ediyor. İcraata bakıyoruz, tam tersini yapıyor. Hani bir deyim var ya, Özal gitmiş Mersin’e, Erdoğan gidiyor tersine. Rahmetli bu olanları görse, 2021 yılının Erdoğan’ını herhalde sopayla kovalardı. ‘Ne yapıyorsun, hiç ders almadın mı?’ derdi.”

‘Erdoğan-Bahçeli-Perinçek troykasının ülkemizi içine soktuğu bunalımdan kurtulacağız’

“Erdoğan, Özal’ı bilmiyor ama iktidarın rotasını çizdiğini söyleyen Perinçek gayet iyi biliyor. ‘Turgut Özal ne dediyse tersini yapacağız. Onların hepsi çöplük’ diyor. Halkın desteğiyle siyaset yapamayan, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde iktidara rota çizen birisi, çıkmış, rahmetli Özal’a çöplük muamelesi yapıyor. Sizin haddinize mi? Zerre kadar kıymeti yok bunların. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. 28 Şubatçılarla, mafya-çete dostlarıyla aynı gemidesiniz. Bu karanlığı hep beraber el ele verip sonlandıracağız. Erdoğan-Bahçeli-Perinçek troykasının ülkemizi içine soktuğu bu bunalımdan kurtaracağız. DEVA Partisi olarak, Türkiye’deki dönüşümün asli unsuru olacağız.”

‘Siyasi hayatının finali, umuda açılan yeni bir başlangıç olacak’

“Bu millete nankör diyecek kadar ileri giden Erdoğan’ın, siyasi hayatının finalinde tercih ettiği bu yalnızlığa, bu çaresizliğe gerçekten üzülüyorum. Ama kendisinin bu ülkeyi düşürdüğü duruma daha çok üzülüyorum. Bu ülkenin vatandaşlarının çektiği sıkıntılara, yokluğa, yoksulluğa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa daha da çok üzülüyorum. Merak etmeyin. Sayın Erdoğan’ın siyasi hayatının finali, 84 milyon için umuda açılan yeni bir başlangıç olacak. Özgürlüklerin Türkiye’si ellerimizde yükselecek.”

‘Kendilerine emeklilik planı yapsınlar, korku filmi bitiyor’

“Hiçbir hakkın çiğnenmesine göz yummayız ama bir yerde ayrıcalık, torpil vesaire görürsek hesabını sorarız ve soracağız. DEVA iktidarında huzurunu kaçıracaklarımızın kısa bir listesini sayacağım. Devlet ihalelerini peşkeş çekenlere, haksız rekabet ortamında zenginleşenlere bizden huzur yok. Hukuk işleyecek. 5 yerden maaş alanlara, 1 liralık malı devlete 10 liraya satanlara, milletin vergilerinden haksız kazanç elde edenlere huzur yok. Devletin valisini, kaymakamını, polisini, memurunu baskı altına alan yereldeki derebeylerine huzur yok. Kayırmacılığı, adaletsizliği, haksızlığı, hukuksuzluğu, yağmacılığı yapanlara huzur yok. Onlar şimdiden kendilerine emeklilik planı yapsınlar. Özellikle son 5 senedir Türkiye’ye yaşatılan bu korku filmi bitiyor. Siyasi fikri yüzünden, etnik ya da dini kimliği sebebiyle veya yaşam tarzı bahanesiyle, dışlanmış herkesin maruz kaldığı ayrımcılığı derhal sona erdireceğiz. Hakkı yenenin hakkını iade edeceğiz. Türkiye’nin sahipsiz olmadığını dünya aleme göstereceğiz.”

‘Sizleri dünyanın yıldızı olacak bir Türkiye’ye davet ediyorum’

“Sizleri, tüm ülkemizi, yepyeni bir birlikteliğe davet ediyorum. Farklı fikirlerden kaçmayan, konuşmaktan korkmayan hür bir Türkiye’ye davet ediyorum. Hukuku, adaleti, demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri esas alan, yeni bir toplumsal sözleşme yapmaya davet ediyorum. Üreten, zenginleşen, yüksek katma değerli ürünlerini dünyaya ihraç eden, dünyanın yıldızı olacak bir Türkiye’ye davet ediyorum. Uluslararası toplumda saygın, güven oluşturan, sözüne tüm cihanın itibar ettiği bir Türkiye’ye davet ediyorum.”

Kongre sonrası Balıkesir İl Teşkilatları adına duygularını ifade eden İl Başkanı Kemal Aydemir ise şunları söyledi:

‘’Bugün burada bir daha gözlemledik ki, bu iş bitmiş. DEVA Partimiz Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde 1,5 senede, belki de 3-5 senede alınması bile mümkün olmayan bir yol almış ve adım adım değil adeta koşarcasına iktidara odaklanmış durumda. Partimize olan teveccüh her geçen gün katlanarak DEVAm ediyor ve an itibari ile 100.000. Üyemiz de partimiz saflarına dahil olmuş durumda. ‘’

‘’Bakınız film daha yeni başlıyor. DEVA Partisi bu ülkenin varoluş mücadelesinin bir tezahürüdür. Özgürlüklerin ülkeye hakim olduğu, pozitif atmosferin vuku bulduğu günler artık çok yakın. GÜVEN’i tesis edeceğiz. Bu işe de Ankara’dan başlayacağız. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ve arkadaşlarının Ankara’dan yaktığı meşale artık yüzbinlerle ifade edilmektedir. Türkiye’yi çepeçevre saran bu vatan sevdalıları emaneti almaya geliyor. Ankara, Ali GÜVEN Başkan ile dosta GÜVEN, düşmana korku salıyor. Bizler Balıkesir teşkilatları olarak seçilen İl Başkanımız Ali Güven ve ekibini tebrik ediyor, bu kutlu yolda kendilerine başarılar diliyoruz.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVA ANKARA KONGRESI

SONRAKİ HABER

AYDEMİR ANKARA'DA

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

31 Ara 2021